Бургазлийка с голямо сърце подари Коледа на самотни възрастни хора в Странджа

 

 

Утре десетки самотно живеещи възрастни хора в Странджа ще открият своето коледно чудо. За първи път от много време усмивка ще се появи и на техните лица. „Виновникът“ за това е младата бургазлийка Михаела Бошева, която е инициатор на благотворителната кампания „Време с усмивка за самотни възрастни хора“.

Каузата й обедини десетки хора и събра хранителни пакети за общо 96 домакинства. Подаръците ще бъдат раздавани утре в Малко Търново и в селата Стоилово, Бръшлян, Звездец, Бяла вода, Граматиково, Заберново, Калово и Сливарово. Община Малко Търново подкрепя инициативата и подпомага организацията, разказва Михаела.

Всеки един подарък съдържа по 3 торби с пакетирани хранителни продукти, които са с дълъг срок на годност. В благородната акция участие са взели фирми, жители на цялата Бургаска област, дори и малки дечица от ДГ „Делфин“.

„Утре рано близо 50 човека тръгваме от Бургас с пакетите, ще се разделим на 12-13 групи и ще посетим различни адреси. Община Малко Търново много ни помага. Осигуряват ни хора, които да са с нас по време на обиколките ни. Във всяка една група ще има по един местен представител, за да ни покаже адресите, а и възрастните хора да не се притесняват. Целта ни не е само да им подарим пакетите, но и да им отделим време и грижи. Ако някой от тях има нужда да поговори с някого, да разкаже нещо или има работа за вършене, която не могат – ние ще се погрижим. Един разговор, една топла усмивка и една топла вечеря биха сбъднали тяхното коледно чудо, срещите ни са изключително емоционални“, категорична е Михаела.

Кампанията се провежда за втори път. Идеята идва през 2019 година, когато Михаела губи един от най-близките си хора – дядо си. В негова памет решава да организира инициатива, с която да зарадва възрастни хора. За кратко време успява да събере голямо количество дарения.

„Доста бързо се разнесе информацията сред приятели и познати и много хора се включиха. Успяхме да съберем подаръци за 65 домакинства тогава. А тази година те са с 30 повече, което означава, че кампанията се разраства, за което съм изклюително щастлива. Благодарна съм на Община Малко Търново, че за втора година прегърна нашата идея и я подпомогна, както и на всеки един, който има принос в организацията“, споделя младата бургазлийка.

Източник:flagman.bg